La barna lære om musikk

Musikk spiller en stor rolle i livene våres, og den vil mest sannsynlig være en enorm del av barnas framtid. Mange av oss hører på musikk for å føle oss friere, lykkeligere og mer inspirert, andre for å kjempe mot sorg, se noe fra et annet perspektiv og lære om resten av verden. Det vil våre yngre barn gjøre også, og derfor er det viktig å ha et bredt kunnskapsspekter om det musikalske.

Musikktimene på skolen er viktige

Flere barn og voksne synes at det å lære å spille musikk ikke burde være en prioritet eller en del av opplæringen på skolen. Absolutt, det er gode argumenter for og imot i denne debatten, men å lære om mediet som vi aktivt bruker i hverdagen vår er det minste man kan gjøre. I tillegg til at det er ignorant å ignorere noe vi bruker regelmessig, finner man mange nyttige lærdommer og fordeler ved å forstå musikkhistorien, og hvordan mestrene skapte kreasjonene sine. Læren om dagens populære musikk burde også bli verdsatt, da det er et speilbildet av hva mennesker synes er viktig å vise fram.

Bygger opp karakter

De første årene til en unge blir brukt til å lære seg nye ord og skape bånd med familien sin. Deretter kommer populære barnesanger, som “Hjulene på bussen” og “Bjørnen sover” inn i bildet. At de yngre lærer seg sanger og rim tidlig kan være en betydning for deres karakter senere. Å høre på musikk utløser kreativitet hos barna dine, og dette er en viktig egenskap på for eksempel en skole eller arbeidsplass. Musikken kan også forsterke båndene med menneskene man omgås med, som er spesielt nyttig når barnet ditt skal få seg nye venner. Den dagen barnet ditt blir eldre, vil musikksmaken ta en 180 gradee, fordi sangene og sjangerne de foretrekker akkurat da er en del av seg selv.

Leve i den virkelige verden

Når barna dine starter å bli eldre, må du ikke bli for overrasket når de starter å sette inn en øreplugger i hvert øre hvor en de reiser. For det første, det er like normalt som at en iPhone X trenger et deksel for iPhone X. For det andre, slik var musikken opprinnelig som; en virkelighetsflukt. Denne teknologien, som vi aldri kunne drømt om tidligere, er vidunderlig, men den har uten tvil noen konsekvenser. Av og til er det ønskelig å unngå samtaler og interaksjoner med folk rundt deg, og det er helt normalt. Problemet starter å dukke opp når det skjer oftere, fordi uansett hvor innadvent, burde daglig kontakt med den virkelig verden være et minimumskrav. Lær barna dine at det er greit å lytte til musikk hvis man føler for det, men ikke for høyt, samtidig som man må sette pris på det rundt seg.