Å kjøpe et instrument

Det er fantastisk å lære seg noe, spesielt når det er en slags kunst, og ekstra spesielt når det er musikk. Men før du begynner med en ny hobby, må du også tenke på kostnadene som kommer med den.

Du må tenke på flere ting før du kommer i gang. Hva slags instrument vil du kjøpe? Hvor mye skal du spille, og hvordan skal du spille? Alene, eller sammen med andre? Disse er viktige spørsmål å stille deg i tilknytning til din nye kjære gitar eller piano. Du må også tenke på ditt eget nivå, om du starter igjen med instrumentet du pleide spille når du var yngre, eller begynner et helt nytt eventyr i den ville verden av musikk.

Dessverre kan musikk være ganske dyrt. Du må betale for kvalitet. Det skjer ofte at begynnere i akustisk gitar eller fiolin kjøper dårlige, billige instrumenter og de finner at musikk er mye vanskeligere enn de tenkte – det er ikke deres skyld! Billige instrumenter er de tøffeste å spille på, og du trenger enorm mengde øving til å gjøre det godt nok. Å investere i musikk gjør det mye enklere å begynne med den, selv om det først kan virke skummelt. Du kan spare pengene dine, eller finne en enklere metode her: centum.no. En piano koster mye, selv om du kjøper en brukt en, så et lån kan hjelpe deg takle kostnadene. For ikke å nevne utstyret som må komme med aktiviteten når du først starter med den; det kan hende at du må kjøpe en ny stol, fordi dine enkle kjøkkenstoler ikke strekker til for å sitte på mens du spiller.

Du må også ha et musikkstativ og flere andre gjenstander som gjør det mulig og behagelig å gjøre hobbyen din. Etter at du har kjøpt instrumentet og alt som kommer med det, du må ikke bruke mye penger på det. Hvem vet, kanskje skal du tjene penger med å spille!

Om du ikke har spilt instrumentet før, må du søke ressurser for å lære. Men vi er heldige å leve i 2019, så du må ikke finne deg en lærer, og du kan kjøpe alt du trenger online. Mange kurs er tilgjengelige for deg, og du kan også finne noteark på nettet. En av mine favorittnettsteder

har tusenvis av sanger som venter på deg og gitaren din. Den, og de fleste sidene som jobber med noteark, har også en pro versjon uten reklame og med spesielle funksjoner for deg. Selvfølgelig er Youtube videoer også svært nyttige, fordi du kan finne undervisning gratis i praktisk talt hver type musikk du skulle spille. Mange som begynner med musikk synes derimot at å finne en profesjonell lærer kan være kanskje den mest behagelige måten.