Vi elsker musikk!

I denne artikkelen skal vi snakke om musikk. Først og fremst begynner vi med en definisjon av hva musikk egentlig er. Vi skal også snakke om hvordan vi gjenkjenner rytme og melodier. Det som er interessant med musikk er hvordan det kan føre folk sammen, men hvorfor er det egentlig sånn? Vi skal se på disse spørsmålene.

Hva er musikk

Alle sammen vet jo hva musikk er når de hører det, men hvordan skal vi definere det? Musikk er rett og slett en kunstform som bruker lyd til å sette sammen et stykke som kan gi folk forskjellige følelser. Musikk er altså rett og slett lyder som samarbeider sammen til å skape noe utrolig vakkert. I dag finnes det også mange forskjellige sjangre, vi har for eksempel rock, hip-hop, blues, jazz, og klassisk musikk. Alle disse er laget på forskjellige måter, med forskjellig struktur og instrumenter. Det de alle har til felles er et samspill mellom toner og en eller annen form for rytme.

Det finnes faktisk noen dyrearter som kan gjenkjenne en rytme, men det er kun mennesker som kan forutsi hvordan rytmen antakeligvis kommer til å utvikle seg. Dette er veldig spennende.

Hvorfor elsker vi musikk?

Grunnen til at vi elsker musikk er enkel. Det gir oss noe å relatere til. Når en artist, eller en gruppe, skaper musikk, lager de ofte musikk ut fra egen erfaring. Dette vil si at de faktisk deler noe ekte med hele verden som vi kan lytte til. Stemningen i musikken forsterker de følelsene som lyrikken formidler. Noen ganger trenger vi ikke engang å ha lyrikk for å vite hva vi føler når vi hører en sang. Dette er det som er det fine med musikken, den formidler erfaringer og historier som det kan være vanskelig å formidle kun ved bruk av ord. Kanskje selve logikken i historien kan la seg forklare, men måten vi tar det innover oss er veldig spesiell når vi bruker musikken til å skape noe kreativt og vakkert.

Bruksområder

Dersom du hører mye musikk på telefonen kan du blant annet skaffe deg en mobilholder og annet tilbehør som kan hjelpe deg å nyte musikken enda enklere enn før. Musikk brukes uansett i mange forskjellige områder, det kan være for å våkne når du står opp. Det kan for eksempel være for å trøste deg når du følger deg litt nedenfor. Grunnen til at dette fungerer er at vi er veldig påvirkelige ovenfor denne typen media.

Dersom du trener ofte så har du kanskje merket at du får mye mer energi og motivasjon til å trene når du hører på musikk som virkelig pumper blod i årene. Musikk har så mange bruksområder, og det er en av grunnene til at det er en fantastisk kunst.