Musikk

I denne artikkelen skal vi fokusere på hva musikk kan gi oss i hverdagen. Det første vi skal begynne med er å forklare litt nærmere hva musikk egentlig er for, noe som kan være en utfordring i seg selv også. Det er nemlig ikke så enkelt å verken forklare eller forstå, men la oss bare begynne.

Hva er musikk

Vi kan definere musikk som en oppsamling av lyder som samarbeider over tid til å produsere en komposisjon. Det er derimot mye mer enn bare dette, men dette er den kalde definisjonen som vi kan finne i ordbøker. Vi kan også si at det er en kunstform som organiserer lyd til å skape en berikende opplevelse. Dette med en berikende opplevelse er kanskje det viktigste vi mennesker vet instinktivt om musikk.

Vi vet at det handler om rytme, om melodier om harmoniske lyder, men hvorfor får vi en slik reaksjon av et sanseinntrykk? Når vi organiserer en lyd, så er det veldig forskjellig fra å skape kunst på andre måter som for eksempel litteratur eller malinger. Vi forstår musikk instinktivt. Hvorfor blir opplever vi en endring i følelser når vi hører på musikk? For det første så hjelper det når lyden er klar og god, og for å oppleve dette bør vi skaffe oss kvalitetutstyr. Du kan i dag skaffe deg et lån uten sikkerhet dersom du vil investere i noe slikt selv. La oss se på hvordan musikk påvirker oss.

Musikk og følelser

Den absolutt første forklaringen som vi kan bruker er at vi har blitt opplært gjennom kulturen til å legge til ekstra betydninger til forskjellige toner og melodier som ellers objektivt ikke er der. Dette er kanskje den enkleste forklaringen, men den er ikke den beste.

Det finnes nemlig noe som heter for musikk teori, og dersom vi har lært oss alt som skal læres her så får vi en bedre forståelse over hva som hører bedre ut for oss mennesker. Denne teorien kan bygge forventninger når vi hører musikk og få oss til å reagere på dette. Vi kan altså forklare dette med at det er lært atferd. De andre forklaringene kan derimot være mye mer verdifulle fordi de forklarer at vi reagere på lyder universelt, på tvers av kultur og normer.

Praktisk bruk

Vi kan alle sammen bruke musikk til mange forskjellige grunner. For eksempel så kan vi høre på avslappende musikk dersom vi skal drive med meditasjon eller yoga, og dette har ofte en betydelig effekt på treningen vår.

Du har sikkert også merket når du trener at dersom du har på noe hard hip-hop eller metall, så kan det hende at du pusher deg selv ekstra hardt på grunn av at musikken aktiverer deg.