Har du en treningsspilleliste?

Å lytte til musikk mens du trener byr på mange fordeler. Det får tiden til å gå fortere, samtidig som det tar brodden av den sviende følelsen av melkesyre i beina. Spesielt en treningsøkt utendørs blir langt mer fornøyelig med rytmisk godmusikk på ørene. Når du for eksempel er ute og løper, er det fint å la hjernen få fokusere på noe annet enn hvor tungvint treningen kan være. Derfor gjelder det å skaffe seg en spilleliste som varer hele økten.

Velg riktig musikk

Det viktigste å ta høyde for når du skal velge ut treningsmusikk, er at det er musikk du faktisk liker. Dette sier vel seg selv, ettersom det er gleden musikken byr på som gjør treningen lettere. Det er også viktig at musikken består av en rytme som mer eller mindre passer til intensiteten i treningen. Det er ikke sikkert langsom gregoriansk sang har samme effekt som raske og rytmiske latinrytmer. Her gjelder det å tenke smart.

Låter som passer

Dersom du ikke har noe spesielt forhold til treningsmusikk og ikke aner hvilke låter som passer, kan vi komme med noen anbefalinger. Det finnes uendelig mange låter som kunne hørt hjemme i en treningsspilleliste, men vi skal her nevne noen få:

  • «Eye Of The Tiger» – Survivor
  • «The Downeaster Alexa» – Billy Joel
  • «Stronger» – Kanye West
  • «Blitzkrieg Bop» – The Ramones
  • «Ace of Spades» – Motörhead
  • «Hey ya!» – Outkast
  • «9 to 5» – Dolly Parton

Disse kan fint inngå i en spilleliste for treningsmusikk. Samtlige har en passende rytme for de fleste former for intensiv trening, og er elsket av mangt et menneske med sans for både musikk og trening. Det kan også nevnes at det å sette sammen en spilleliste er svært gøyalt arbeid. Faktisk kan det å opprette en slik liste være med på å motivere deg til å komme deg ut for å trene!