Kommuniser med fosteret via Babypod!

Det finnes ulike merkelige produkter oppfunnet i verden, for ikke å nevne produkter for gravide. Har du for eksempel hørt om babypod før? Med en babypod kan fosteret få høre musikk via skjeden din. Det er kanskje ikke den første ideen du tenker på når du skal la fosteret få høre på musikk. Metoden går ut på å skyve øretelefoner inn i skjeden, og dermed gjøre det enklere for fosteret å kunne høre på mammas musikk. Settet består av vanntette øretelefoner i silikon, enkelt å rengjøre og innføre. Studier viser at det er mulig for fosteret fra uke 20 å høre musikk og andre typer lyder. Spesielt en studie i Queens University viser at det er mulig for fosteret å gjenkjenne morens stemme. En studie ved en fertilitetsklinikk, mener at det er enklere for et foster å oppfatte lyder gjennom skjeden enn utenfra kroppen. En babypod kan også være med på å berolige den gravide, om man er bekymret over tidvis lite merkbar aktivitet fra fosteret.

Gir bedre tilknytning emosjonelt

Elisabeth Lofthus, redaktør og daglig leder hos Mammanett, mener fosteret godt klarer å høre lyder også uten at det trengs å putte noe opp i skjeden. Produsenten av produktet mener derimot at produktet bidrar til å stimulere fosteret kognitivt. Den egentlige årsaken til at babypod blir kjøpt av gravide, er et ønske om å skape bedre emosjonell tilknytning til sitt barn, i følge en av gründerne Lluis Pallares. Hos Mammanett blir ulike musikkprodukter markedsført mot gravide, gjerne i form av øretelefoner som blir festet på selve mammamagen. Dette er det mest vanlig brukte produktet for å la fosteret få høre musikk. I følge Lofthus finnes det langt flere produkter som er rettet mot gravide, men som egentlig ikke er nødvendige for den gravide eller fosteret. Dermed blir det opp til den enkelte gravide å vurdere om dette produktet kan være aktuelt eller ei. “Skjede-høyttalerne” kan du koble til for eksempel smarttelefonen din og spille av musikk fra din spilleliste. Slik kan du sette på den musikken du selv ønsker å introdusere for fosteret ditt, når det er tid for kosestund.

Trygg å bruke for deg og barnet

Babypoden gjør mødre i stand til selv å stimulere nevroner i fosterets hjernestamme. Den lille høyttaleren gir fra seg 54 desibel lydstyrke, noe som ligger ganske nær lydnivået på en vanlig samtale. Produktet har ikke noe batteri, Bluetooth eller radiofrekvens. Lyden kan derimot ikke overstige sin intensitet, og slik sett er høyttaleren ganske trygg for både deg og barnet ditt. Babypoden gjør at fosteret får høre lyder uten dempingen og barrierene som utgjøres av selve bukveggen. Er du kanskje interessert i andre merkelige, men ganske nyttige ting? Fordi det kan du finne masse av hos https://www.partyking.no/ til lave priser. Her finnes alt fra kostymer til nyttige ting på kjøkkenet, og ting å ha på en fest eller for eksempel i anledning en hyggelig babyshower. Her er det masse du kan pynte huset ditt med, og sørge for at gjestene dine kommer i en skikkelig feststemning. Tallballonger eller glittergardiner er uten tvil gode eksempler på pynt til en fest.