Lær deg å spille et instrument

Hva er ditt forhold til å spille instrumenter? De aller fleste kan få det til, så lenge man har hender, en munn eller eventuelt føtter man trenger for å bruke selve instrumentet. Rytme og musikalsk sans er noe man har i kroppen, selv om mange av oss ikke benytter oss av det. Men det krever selvfølgelig mer øving for visse av oss enn for andre. Som med alt annet må det både trenes opp og vedlikeholdes, og også de aller flinkeste musikerne i verden har jobbet hardt for å komme seg dit de er. Men når du først har bestemt deg for å lære å spille så er det absolutt verdt det, og et er en helt fantastisk følelse å merke at man blir bedre og bedre.

Hvilket instrument passer deg?

Det første du må tenke på er hvilket instrument som passer deg aller best. Et godt utgangspunkt kan være å tenke over hvilken musikk du liker best å høre på, og velge ut fra det. Det kommer også an på hvor styrkene dine ligger. Har du mye kraft i lungene og god utholdenhet? Eller har du veldig raske fingre? Eller kanskje du har sterke armer som passer bra til et slaginstrument? I mange musikkbutikker kan du få prøve ut ulike instrumenter gratis. Det er også lurt å tenke over prisen på instrumentene. Visse er dyrere enn andre, men akkurat som i andre bransjer ser man også Bedrifter med overskudd i musikkbransjen når spillejobbene begynner å komme inn. Du vil allikevel trenge en startkapital for å komme i gang, og håpe på at du tjener det inn igjen senere. Kanskje du kjenner noen som vil selge et brukt instrument billig?

Hvor skal du øve?

Mange musikere leier øvingslokaler for å kunne finpusse evnene sine, både for å slippe å forstyrre andre og for å slippe å bli forstyrret selv. Spesielt for band med flere medlemmer er dette en lur ting, siden det tar ganske mye plass med alle instrumentene. Deler dere lokale med noen andre kan det bli slitsomt å frakte instrumentene fram og tilbake hver gang, men ofte finnes det skap å låse dem inne i. Øver du derimot alene eller med en eller to til kan du kanskje få det til hjemme. Du trenger bare å innrede et rom med møbler som sørger for musikalsk stemning, og sørge for at det også er stort og åpent nok til å ikke kvele akustikken. Men dette er selvfølgelig ikke å anbefale om du har sovende barn hjemme eller gretne naboer.